11/25/10 16:09
(http://ruslantrad.com/)

Бой за това кой ще хване банана

„Още в 5 сутринта се беше събрала опашка пред Lidl…“,

разказва ми таксиметровия шофьор,

докато по радиото говореха именно за

отварянето на Lidl и станалото там.

Докато всеки един протест в България е обречен на забвение и ниска посещаемост, то веригите магазини не могат да се оплачат, че не събират достатъчно клиенти. Само днес, на отварянето на Lidl в София, няколко хиляди души напираха да влязат в магазина, за да купят от безценните евтини банани. Стигна се дотам, че кметицата на столицата трябваше да викне десетина патрулки (Vesti) полиция, за да удържи вампирясалото множество.

Някои носят покупки в колички. Снимка: Vesti

А други ги носят в колички. Снимка: Vesti

При всички положения това не е първият път, при който магията на евтините домати, банани, портокали и праз омагьосват жителите на столицата дотолкова, че да настане истинска анархия, много често с ранени. Спомнете си откриването на Carrefour-беше същото. Представете си – да раниш човек, защото не искаш да изпуснеш плодовете по 0,70 лв.

Това не е стачка,а нетърпеливи клиенти пред магазина на "Лидъл" на бул. "Сливница" в София. Снимка: Vesti

Ситуацията е ясна. Пенсионерите не могат да си купуват киви, банани и прочие продукти на нормална цена, защото тя е всичко друго, но не и много нормална, а за пенсиите да не говорим. Днес един таксиметров шофьор ми сподели, че още в 5 без нещо сутринта е имало опашка, заредила се да купува пред Lidl. За пенсионерите, хайде- свикнали сме- но какво прави цялото останало множество, сякаш си няма друга работа, а седи пред магазина да си купува банани. Това не го разбирам- тези хора на работа не ходят ли, или са си взели почивни дни, за да се бият с колички в Lidl?

Още снимки- от Георги Димитров.


Публикувана на 11/25/10 16:09 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/11/25/6608/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване