12/10/10 16:44
(http://komitata.blogspot.com)

Да ни е честито на „Електронна граница“

Днес присъствах на церемонията за годишната награда „Човек на годината“ на Българския хелзинкски комитет (БХК).  Този път събитието се проведе в софийската градска художествена галерия (малката сграда в градинката на Народния театър, на ъгъла на „Гурко“ и „Ал. Батенберг“.) Водещ отново беше Иван Бедров.

Вероятно помните церемонията от миналата година, когато от Гласуване без граници припомниха скромния ми принос към каузата и ми разрешиха да се снимам с наградата. ;-)

Какво беше изумлението ми, че получихме награда! „Електронна граница“ получи трета награда за опазване на човешките права в България за нашата активност в областта на цифровите права - против Наредба 40, промените в ЗЕС, мракобесието в Изборния кодекс, що се отнася до онлайн изборната кампания, казуса „Читанка.инфо“.

Яна Бюрер Тавание ни направи голяма реклама, припомняйки нашата активност, особено акцията „България не е Биг Брадър“ от миналия януари.  Похвали и инициативата „Обади се на депутат“, за което искрено ме е яд, че Асен не присъства, защото заслужи това признание.

С Илия отидохме да получим отличието и, хъката-мъката, импровизирах някаква реч пред публиката. Благодарих за наградата и припомних, че борбата не спира - в момента се приемат идиотски положения в Изборния кодекс, отнасящи се до изборната кампания в Интернет и се правят опити да се затвори Търговския регистър за свободен онлайн достъп.

Искам специално да благодаря на Богомил Шопов и Асен Генов, които не присъстваха на събитието, но без тях нямаше никакъв шанс да постигнем успех.

 снимка - БХК

Други печеливши - Иво Инджев, със наградата на публиката
Специалната награда на журито - за Петър Кичашки, който за своите 22 години е спечелил 22 дела за недостъпна архитектурна среда.
Втора награда за адв. Валерия Илариева , защитаваща хора с различен цвят на паспортите. Сигурно помните случая Аревик.
Първа награда за адв. Даниела Доковска - вероятно най-авторитетния български адвокат, напоследък защитаваща децата с увреждания в домовете.

Аз, Григор и Илия държим трите форми на наградата - статуетката, кактуса и грамотата.

Дали сядането върху кактус с голи задни части е по-болезнено от сядането върху таралеж? Тепърва трябва да се установи експериментално.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване