12/13/10 09:05
(http://vasvalch.com/)

BMW с нова форма на подсъзнателна реклама

bmwBMW наистина са намерили интересен начин да влязат под кожата на зрителите като използват една от най-тънките й области – клепачите :) Немската компания използва иновативна технология, която доста се доближава до така осъждания 25-ти кадър – ако обаче оставим моралните въпроси настрана, подходът определено конструира интересен brand experience и се запечатва в съзнанието на публиката.

Действието се развива в киносалон. Докато аудиторията гледа поредната реклама преди филма, този път на BMW мотоциклет, умните рекламисти използват светлинна проекция, за да “гравират” логото в очите на публиката. Получава се нещо сходно на слънчевите петна, които виждате, ако гледате в небесното светило известно време и затворите очи. Но сега вместо безформено петно виждате ясно трите заветни букви: BMW. Във видеото по-долу може да видите повече за технологията на рекламата и няколко мнения от зрители:

За мен идеята е нова и доста впечатляваща. Ясно е, че с призива “Затворете очи” BMW показват, че “25-тият кадър” е тяхно дело и нямат намерение да го крият. Надали хората биха останали с впечатлението, че логото се появява магически в главите им, затова и не бих имала морален проблем да използвам такава технология за рекламни цели. А вие какво мислите по въпроса? Дали технологиите стигат твърде далеч?



Още по темата:

  1. Google с най-обичливата реклама на Super Bowl
  2. Нова година – нов късмет?
  3. Драма-реклама

Публикувана на 12/13/10 09:05 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/KKvicC4A4YM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване