12/27/10 00:25
(http://ruslantrad.com/)

2 години от офанзивата в Газа #Gaza2

На 27 декември се отбелязва втората годишнина от офанзивата в Газа, извършена от израелската армия. По време на 22-та дни в края на 2008 г. и началото на 2009 г., повече от 1400 палестинци бяха убити, от тях 1/3-та бяха жени и деца.

Много инициативи бяха проведени, целящи разкъсване на обсадата, наложена от Израел над Ивицата, откакто Хамас взе властта през 2006 г. През май 2010, международна флотилия (Freedom Flotilla) с продоволствия за Газа направи опит да навлезе в Ивицата Газа, като в резултат на това бяха убити 9 активисти в международни води, когато израелски ВМС удрят кораба “Мави Мармара”.

(мненията “да” и “не” за флотилията, прочете тук -част 1 и част 2)

Оттогава насам международните сили искат отслабване на натиска на блокадата – напразно, защото в Газа все още няма лекарства, основни хранителни продукти и електричество, а всекидневно бива бомбардирана от израелски F16.

Ето защо ние, всички активисти, обвързани с палестинския проблем, решихме да дадем старт на онлайн кампания, чието начало е 27 декември 2010, като целта ще е отбелязване на втората годишнина от клането в Газа и повишаване на информираността за положението в Палестина.

Какво може да направите?

  • В Twitter, поствайте/репоствайте всички tweet-ове, свързани с Газа/Gaza, отбелязани с тага #Gaza2. Това могат да бъдат линкове, новини, факти, лични изявления. @VEPalestine ще поства много материали.

#Gaza2 Live updates:

  • Във Facebook принципът е следният. Поствайте и/или репоствайте всички линкове с материали, които можете да намерите за Газа. Целта отново е да се повиши осведомеността.

Посетете за повече информация блога “Никога повече Операция Cast Lead”.

Сложете тази картинка на профила си:

http://siegebreak.files.wordpress.com/2010/12/gaza21.jpg

Enhanced by Zemanta

Най-коментирано:

Публикувана на 12/27/10 00:25 http://ruslantrad.com/?p=7088
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване