01/04/11 09:48
(http://komitata.blogspot.com)

Queen парти в Rock Club Angel Heart

Предимството на Queen пред Pink Floyd e че имат повече клипове.

Ходих снощи на Queen party в Rock Club Angel Heart и не беше зле.

Rock Club Angel Heart се намира на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и „Хр.Ботев“, по диагонал на Sin City, като антипод.

На голямата видеостена прожектираха непрекъснато концерти и клипове на Queen. Малък проблем имаше със звука на клиповете, който беше филтриран автоматично, тъй че силните моменти бяха нарочно с намален звук и това разваляше преживяването.

Преди партито дискутирах във фейсбук с управителката (май) странната идея да има куверт* (10 лева за мъже, 7 за жени, 15 за двойки) за партито.

Както очаквах, от цялото заведение бяха заети 3-4 маси максимум.

Безмилостният персонал не ни сметна за двойка с Джефри, тъй че си платихме пълните куверти.

После, когато към нас се присъедини и Д., поразсъждавахме с нея над критериите, по които посетителите се определят като двойка. Решихме, че освен чисто документалните доказателства (свидетелство за гр. брак), може вероятно да се донесе и чаршафа от първата интимна нощ.

Освен че се наливах напълно противопоказно с бира, партито си заслужаваше - припомних си клиповете на Куин, както и някои от албумите.

Музиката беше супер, макар че не пуснаха всичко. Фреди е бог!

Освен това, харесвам когато цялото заведение работи само за мен.


Това не пуснаха.


И тая песен не ни я пуснаха като клип (официалния), дори във версията на Wayne's World (горе), защото май го нямаха в добро качество. На емпетройка го чухме, слава богу, f*cking genious.


*За младите: Кувертът е квота задължителна консумация, за която клиентът се ангажира, влизайки в заведението.

По времето на социализма, кувертите бяха много популярни, защото заведения имаше малко, и въпреки че цените бяха доста високи за стандарта — кокаколата (неизвестен произход, неизвестно качество) беше 25-55 ст., малкото питие (неизвестен произход) — 2,50 лв. при заплати на младите хора 100-150 лева, напливът беше огромен. И за да не се пълнят дискотеките, кафенетата и баровете с хора, които висят по цял ден на една кола, а да се подбира само платежоспособна клиентела, баровете също бяха включени в петилетния план, беше въведен куверта, който е много ефикасно средство за ОГРАНИЧАВАНЕ на посещаемостта на заведението.

Неслучайно, кувертът е много рядка птица след 1989г.

Кувертът освен това действа дискриминиращо на тези които не пият (нямаш стимул да не пиеш, защото ще се минеш), т.е. ако си шофьор, не пиеш по здравословни или религиозни причини, нямаш никаква далавера от работата. Но той решава все пак главната си задача - ограничава посещенията.

Като тинейджър не пиех и си поръчвах по пет коли и едни бадеми, за да се включа в сумата.

Снощи 3-4 човека посочиха куверта като причина да не дойдат на партито.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване