01/18/11 17:11
(http://ruslantrad.com/)

Разходка по страниците на модерната арабска литература с Уалид Абу Бакр в Столична библиотека на 20 януари

Ако обичате чуждестранната литература, тогава вероятно ще ви е интересно да присъствате на лекция-дискусия с литературния критик Уалид Абу Бакр, която се организира в Столична библиотека на 20 януари от 17:00 ч. Зад организацията на тази лекция, освен помощта на Столична библиотека, е и Форум за арабска култура.

Всичко това ще се случи в рамките на международния проект “Среща на културите между редовете”,със съдействието на Столична библиотека, Фондация за култура и поезия „Мирча Данеску” – Румъния, община Акантфу – Ларнака, Кипър, културния център „Угарит” – Палестина, Международния център за литературни преводачи – Сърбия  и координатор на проекта -Международен център на писателите и преводачите – Родос, Гърция.

Това ще бъде разходка между страниците на арабската модерна литература, както и обзор за съвременната палестинска литература с преводи на членове от Форум за арабска култура.

Уалид Абу Бакр е роден през 1938 в Ябуд, Палестина. Завършва специалност „Философия” и работи в сферата на социалните и медийните изследвания. Днес е член на Дружеството за литературна критика и културен център „Угарит”. Неговото творчество е разнообразно:

• Добър ден за тъгата – стихове, 1976
• Епидемия – роман, 1978
• Нишки – роман, 1980
• Първият и последният – пиеси, 1982
• Тъги през пролетта на портокала – роман, 1985
• Третият глас в кувейтския разказ – студия, 1985
• Социалният въпрос в кувейтския театър – студия, 1985

Добре дошли на 20 януари в Столична библиотека,Зала “Вяра” от 17:00 ч.

Публикувана на 01/18/11 17:11 http://ruslantrad.com/?p=7455
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване