01/25/11 21:29
(http://www.asengenov.com/)

Дюнер-дипломация

На държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо. Ние разчитаме на балансираната ни външна политика с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България; на всеки ъгъл има дюнер"

Галерия: Актуално
Това казва премиерът, коментирайки атентата на аерогарата в Москва.

Да се замислим какво ни казва Борисов? Рискът от терористична атака, според премиера, зависи от външнополитическите отношения на България със страните от арабския свят, от приятелските отношения с техните правителства, както и от бизнес контактите ни с тези държави.

Това изказване, освен нелепо е и скандално. То би могло да се тълкува като външнополитически гаф на генерала, внушаващ за възможна връзка между терористите и правителствата на страните от арабския свят. Това, също така, може да се тълкува и като внушение, че тези правителства имат влияние върху терористите, което упражняват селективно, в зависимост от отношенията си с други държави.

Този човек не го ли брифират, няма ли съветници, които да го подготвят преди медийни изяви с подобна стойност, или всичко за него лесно, като партия белот край София?..
Публикувана на 01/25/11 21:29 http://www.asengenov.com/2011/01/blog-post_8239.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване