02/02/11 08:12
(http://www.azcheta.com/)

В Рая или в Ада? Ти решаваш! или Какво се случва, докато Господ си почива

Предупреждение: Не отваряйте В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ тази книга, ако сте силно набожни и не приемате с чувство за хумор библейската тематика. Ще ви паднат крилете от ужас! За всички останали – enjoy!

 „Епидемия в Рая”? What the биииппп*? Честно, така реагирах, когато получих книгата на автор със странното име Zотов. Но, от друга страна човек трябва да е модерен и отворен (нали?), та реших да я поотгърна…до 351 страница!

Отдавна не се бях забавлявала толкова с книга! В началото реших, че много ми напомня на „Дневници и нощници” на Иво Сиромахов, обаче се оказа, че книгата е достойна да заеме почетно място в категория „хумористична екшън-кримка с елементи на PR”. Не съм чела „Еликсир в Ада” от Зотов, но определено „Епидемия в Рая” си струва. С огромно чувство за хумор авторът представя Рая и Ада (Градът) като… брандове! И на двете места има страхотна бюрокрация, конкуренцията тече с пълна сила, измислят се слогани, рекламни клипове за привличане на души, всеки се бори със зъби и нокти да направи черен пиар на другия...

Объркано ли ви звучи? Добре, започвам отначало…Не се бях замисляла какво трябва да представляват Раят и Адът. И как се стига до тях. Да, естествено, че знам библейските истории, гледала съм разни филми и т.н., обаче въображението ми явно не е толкова богато, че да си представя двете места като Зотов! Смях се с пълно гърло на описанието на райските селения, които Гласът (Господ) е проектирал сам като прекрасни острови с лазурносини води, с копринено-нежен пясък и…почти никакви хора! Толкова никакви, че се налага да внасят нелегално гастърбайтъри в Рая, за да чистят и обслужват праведниците! А в Града (Ада) какво е, ще питате? Ами…блокове по 200 – 300 етажа без асансьор, но пък с китайски квартал с жени и алкохол, официален език – руски и псувни до насита :)

А цялата история се завърта около мистериозното изчезване на ангели от Небесната канцелария, докато Гласът е в отпуск. Отчаян, архангел Гавраил моли за помощ Шефа (Дяволът), защото в Рая няма специалисти по криминални дела. Ами да, те всички отиват по правило в Града, както и най-известните актьори, писатели, диктатори, монтьори, шофьори. А и кой ще иска да кисне на плаж хиляди години, без да може да изпие дори една бира? Явно Раят наистина не е такъв, какъвто го рекламират!

Действието се развива по всички правила на кримките и, колкото и да се изкушавам да ви кажа кой УБИВА (точно така – убива!) ангелите, ще се въздържа. Единственото, което ще ви кажа е, че чак в края на книгата схванах кой ги е „поръчал” и защо. Колкото до изтреблението – как, по дяволите, се избиват ангели? Нали са вечни, безплътни, безполови и т.н.? Глупости! Умират си като стой, та гледай от…грип. Е, не какъв да е, но ще оставя на вас да разберете повече. Няма да е честно да ви отнемам и частичка от удоволствието.

И така, разбрахте ли нещо? Ако сте – пишете какво мислите. Ако не сте – прочетете и ще разберете :)

 

* В Рая, когато някой се опита да използва думи и изрази с нецензурно съдържание, специални машинки ги заглушават с бипкащ звук.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване