02/07/11 09:01
(http://vasvalch.com/)

Писмо в бутилка

подаръкПреглеждайки кампаниите, които съм си отбелязала като интересни, намерих едно прекрасно оптимистично начало на седмицата. Идеята показва как традициите се трансформират в нещо ново, но не по-малко забавно – и, разбира се, как тези традиции могат да работят за маркетинг цели.

Испанската агенция Honest&Smile разработва интересна идея, която използва една вече банална технологична джаджа: USB-памет. Само че те превръщат 500 флашки в дигитални писма в бутилка и ги разпращат в произволни посоки. Всеки получател е поканен да разгледа този необичаен подарък и да добави нещо от себе си, преди да го изпрати към следваща дестинация по собствен избор. Така всяка памет става уникална и свързва хора от доста различни точки по света. Разбира се, за да следят развитието на кампанията от Honest&Smile молят потребителите да споделят къде са намерили флашката – какво по-добро място от голямата говорилня Facebook? Страницата изглежда жива, с доста ентусиазирани фенове, въпреки все още малкия си размер. На виртуалната карта пък се появяват места от Щутгарт до Мексико – явно флашките обичат да пътуват.

Кампанията е стартирана като инициатива на агенцията, но към нея се включват няколко местни испански марки. Самата идея, със своята необичайност и силен емоционален заряд, е доста интересен пример за маркетинг, който ще прилегне на различни брандове (освен на производителите на флаш-памети, разбира се!) Honest&Smile показват, че хубавите неща не просто идват в малки опаковки, но се случват и с малки маркетингови бюджети ;)



Още по темата:

  1. Телевизия в бутилка
  2. Писмо от Луната

Публикувана на 02/07/11 09:01 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/NvlGFL1-9Mk/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване