02/14/11 07:59
(http://www.bivol.bg)

Водка "Селект", бира "Леденика" и еди кой си

Задачка: Открийте разликите между спирането на проверката на акцизния склад на Мишо Бирата през 2011 при ГЕРБ и спирането на проверка на склад на водка Селект през 2008 г. при Тройната коалиция.

Подсказка: Еди си кой, звънна на еди си кой, той се обади на другия еди си кой и въпросът се реши, а моята заповед отпадна.

Из стенограмата на изслушването на Ваньо Танов пред Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на 26 март 2008 г. стр. 17:

Господин Иван Костов: А как точно пречеха политиците? С какво? Закони ли приемаха? И следващият ми въпрос ще бъде кои, но как пречеха политиците? За нас е важно да разберем механизмът на саботиране на вашата работа.

Господин Ваньо Танов: Ами ще ви кажа, примерно, по разработка "Хотелът", която е за водка Селект, ние вече бяхме направили контрол на покупка, на алкохол, бяхме пред реализация. За да извършим реализацията, трябваше да участва и Митницата и примерно да ударим складовете в момент, в който ние знаем, че там този алкохол е с фалшиви бандероли.

За този случай беше издадена заповед от Митницата, изтече информация към лицето, което е на разработка, той потърси съдействие от политици и те за 10 минути му решиха въпросът и заповедта беше отменена за влизането на нас в складовете и ние приключихме въпросът.

Господин Иван Костов: И сега другият ми въпрос е кои, дали ще съберете кураж кои политици, ето, виждате ли тук около масата?

Господин Ваньо Танов: Прочетете си разработката, защото може и да има на масата и аз не искам...

Господин Иван Костов: Хубава работа. Значи, директно се отменя заповедта за реализация на операцията?

Господин Ваньо Танов: Категорично го твърдя, стига да не са унищожени съобщенията. Ако сега не се запали министерството да изгори, ще видите.

Господин Иван Костов: А кой е отговорен за заповедта?

Господин Ваньо Танов: Шефът на Митницата. Сега ще ви кажа за разговорът, само няма да споменавам лицето, което е. След това го посети в дома му и се обади на половината си приятели и каза, видя ли как бързо решавам въпросът. Еди си кой, звънна на еди си кой, той се обади на другия еди си кой и въпросът се реши, а моята заповед отпадна.

Председател Минчо Спасов: Ама нали сега се сещате, че ако кажем, че сме изслушали всичко около министъра, а пък сме спестили за политика, ще бъдем малко несправедливо.

Господин Ваньо Танов: Добре, ще ви кажа. Разговорът на този Павлин е между него и той се обажда на Дъбов, поисква среща с него, след 10 минути звъни на приятелите си и казва, проведе хиляди разговори да се похвали колко е велик, виждате ли, аз отидох при Дъбката и той реши въпросът, обади се на Велчев, Велчев на туй и моята заповед отпадна. Но не знам кой е Велчев.

Пълният текст на стенограмата от 2008 г. публикувана във в-к Капитал можете да прочетете тук.
Публикувана на 02/14/11 07:59 http://www.bivol.bg/home/item/757-select-ledenika.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване