02/14/11 08:56
(http://vasvalch.com/)

Всичко е по-добре в леглото

Нямаше как да се сдържа за това заглавие – просто то много добре подхожда на една много добре замислена кампания за… матраци! ТЕД да гледат внимателно и да се учат от американските си колеги. Защото марката Sealy преобразява продукта си от обикновена стока в източник на удоволствие и забавления.

Да започнем с удоволствията, но за тях съвсем накратко – в 30 секунди, колкото е рекламата на Sealy, излъчена по време на Super Bowl. Текстът на песента е достатъчно точен за ситуацията, а таглайнът “It’s Better on Springs” говори сам за себе си – със Sealy нещата са по-хубави:

Но рекламата беше само повод да се запозная с марката – причината за този пост е едно друго парче от маркетинг-мозайката, което се базира на познат meme: “in bed”. Сещате ли се – всичко звучи по-добре, когато на края на изречението прибавиш “in bed”. Sealy правят iPhone приложение, базирано на тази идея, като я визуализират. Причината? “Whatever you do in bed, Sealy supports it.”

Страхотен начин да взаимодействаш с марката по необичаен и отличаващ я начин. А подкрепата на Sealy ще накара много усмивки – имам предвид заради забавнте снимки, какво си помислихте?! Шегата настрана, “In Bed” е особено добро доказателство, че можеш да забавляваш потребителите независимо от типа продукт, който предлагаш. Просто ти трябва добра идея, която потребителите да са готови да споделят с приятелите си. Връзката й с ползите на марката може и да е далечна, но стига идеята да е достатъчно “зарибяваща”, тя ще свърши работа, за да затвърдите любовната си афера с публиката.



Още по темата:

  1. И социалното трябва да е добре замислено
  2. В Китай всичко е голямо, бюджетите също
  3. iPhone – готов на всичко

Публикувана на 02/14/11 08:56 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/bZyT2AtVFpQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване