02/15/11 12:20
(http://www.gorichka.bg/)

Евгения и Борис от fordewind architecture за Архитектурата на Форум Дом

Представяме ви fordewind architecture - Евгения и Борис, които заедно ще участват във Форум Дом на 26 февруари 2011.

Евгения Ходкевич е родена в България. Средното си образование завършва във Виена, като основно изучава латински език. Учи архитектура в майсторския клас на Ханс Холейн в Университета за приложни изкуства и в Техническия Университет във Виена, а сценография - при Марко Япел в Университета за приложни изкуства. Тя работи като архитект и сценограф на свободна практика в Австрия, Швейцария и Германия. Преподава ландшафтен дизайн в Университета за приложни изкуства във Виена.

Борис Енев е роден в Германия. По време на средното си образование учи последователно в Германия, България, Австрия и Чехия, където живее в руски интернат и развива страст към фотографията. Завършва архитектура в Техническия Университет във Виена и работи на свободна практика като архитект и консултант в областта на строителството в Австрия и Германия.

fordewind

Евгения и Борис основават fordewind architecture ltd. като мултидисциплинарно студио, което работи както по архитектурни и интериорни проекти, така и с театрални продукции, филми и инсталации. Влиянието на архитектурата върху градската среда и отговорността на архитекта към социалните пространства е основна тема на студиото. fordewind architecture ltd. От 2004 година, fordewind architecture ltd. са базирани в София и работят над множество обществени и жилищни проекти, телевизионни студиа и реконструкции, както и над няколко теоретични проекта, свързани с градската и социалната среда в София. Проектът им за развитие на софийския център е показан пред международната публика на изложбата Balkanology и на 17-тия Архитектурен конгрес във Виена.

Горичка: Какво харесвате във вашия град?

Че често времето е слънчево и че се познаваме със съседите, продавачката в магазина и обущаря зад ъгъла - въпреки, че те често не са слънчеви.

Каква е най-важната промяна в областта на околната среда последните 5 години?

В последните 5 години няма промяни в околната среда, като се изключи това, че глобалното затопляне стана по-видимо, така че даже някои от скептиците да повярват.

Имате ли решение на някой наболял проблем свързан с градската среда?

42.

Трудно ли е да си архитект в България?

Да. Не! Може би…..Може ли да повторите въпроса?

Имате ли любимо място в България?

Имаме любими прекарвания на любими места въпреки България.

За какво ще ни разкажете на форум Дом?

За Архитектура.

Очакваме ви на Форум Дом

Публикувана на 02/15/11 12:20 http://blog.gorichka.bg/?p=3186
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване