02/19/11 08:45
(http://vasvalch.com/)

Пръстите на стъклото ми

Добро утро!

Събуди ли се вече? Аз станах и дръпнах пердетата – както всяка сутрин. Но за пръв път видях колко златен е въздухът зад прозореца. Капките са като малки инкрустирани перли във въздуха. Проследих ги с ръка, отворих леко и вятърът високо тук ме погали – само лек свеж дъх по миглите. Прекрасно събуждане, а тази песен натрапчиво продължава да звучи в главата ми – нали се сещаш за коя говоря? Затворих очи и се усмихнах. Представих си вкуса на закуската, която ще направя, аромата на кафето, което ще изпием заедно и звука от смеха ти, политащ над нарязаните портокали. И всичко друго в това златно утро.

After the Rain
After the Rain, originally uploaded by Vassilena.

И докато малките перли се търкулваха по повърхността на златния прозорец, се обърнах с усмивка. И хвърлих един любовен поглед към празната страна на леглото, където би трябвало да лежиш ти – потънал дълбоко в приказния свят на съня си. Естествено, тогава можех почти физически да усетя твоята топлина на чаршафа – там, където никога не си лежал. Естествено, това не беше истина. Но въпреки това закуската беше по-вкусна от всякога, кафето ухаеше страхотно, а в ушите ми звучеше мелодията на твоя смях, леещ се над портокалите. “Едно прекрасно дъждовно утро”, би казал ти. Но не го каза. А може би…



Още по темата:

  1. Летен Ноември
  2. У дома е там, където има пудинг
  3. Светът в кафето ми

Публикувана на 02/19/11 08:45 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/6wdqKeZC9Og/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване