02/21/11 08:00
(http://krokotak.com/)

От нашата поща: мартенички

Мертенички – квилинг техника

Помолих  Пламена Петрова подробно да ми опише как точно са направили тези прекрасни мартенички. Ето и част от нейното писмо:

Два листа формат А4 – бял и червен се нарязват по ширина на ленти. За целта се използва макетно ножче с линия, ножица, машина за унищожаване на документи или гилотина за хартия. Лентите се навиват една по една с помощта на клечка за зъби или за шиш, кука за плетене или с игла забодена върху гумата на молив. След като се навие лентата се пуска, за да придобие желаната големина и форма и чак тогава краят на полученото “охлювче” се залепя с течно лепило или с С200. Върху пластмасово топче /от коледна украса за елха, пинк понк или друго подходящо/ се подреждат хартиените охлювчета и се залепят едно за друго. Когато наредите половината, изчаквате няколко минути да изсъхне лепилото и отстранявате получената полусфера от пластмасовото топче. Правите другата половина, след което слепвате двете една за друга, за да се получи желаната сфера.

И въпреки, че изглежда и звучи сложно, всъщност е много лесно и който не е опитал, той не е успял да го направи.

Мартеничка – Ангелче и Дяволче

Те също са ни изпратени от Пламена, Вики и Криси Петрови. Вижте как точно се правят:

Публикувана на 02/21/11 08:00 http://krokotak.com/2011/02/ot-nashata-poshta-martenitchki/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване