02/23/11 13:46
(http://desnite.eu/)

Искаме енергийна независимост

Бойко изглежда внезапно сговорчив и руснаците няма начин да не реагират по съответния начин – да го натиснат с всички средства за енергийните проекти. Ако не реши да си шушука с тях по ъглите, а да постъпи принципно, Бойко има лесен изход.

Според поетите пред ЕС ангажименти, до 2020 година България трябва да се постигнала една-пета пестеж от енергия – да харчи 20% по-малко ток от днес. В ЕС има пари за саниране (но българското правителство не ги ще, поне засега), има и график на намаляване на харча на ток на глава население и единица БВП.

Когато теглим чертата ще види, че дори само да си санира блоковете – или само да изпълни изискванията за енергийна ефективност – България няма да има нужда от никакви нови енергийни мощности. Напротив – и сега има излишъци, а тогава ще има море от ток. А с навлизането на новите енергийни източници, докато АЕЦ-Козлодуй излезе от ескплоатация, всеки дом ще може да си е сам слънчево-енергийна централа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване