02/28/11 00:26
(http://dzver.com/blog/)

Успех?

Попаднах на хубав провокативен пост в блога на Влади. Той вярва, че успехът е функция от якото-бачкане и че неудовлетворението от живота е резултат от ниски цели. Ще ми се да го опровергая.

На 18 имах високи цели, за които ми трябваха пари. Реших да бачкам яко. Хванах се да нося кофи на строеж за 4 марки на ден. За хамалите, якото бачкане значи да носиш кофи и в събота. Можеш да скочиш от 160 на 176 марки на месец, без осигуровки, всеки ден пирони в краката и прах в дробовете. Ако искаш.

Със сигурност е добре, ако бачкаш яко, да не го правиш за 4 марки на ден и да не носиш кофи. Ако копаеш с багер, вместо с лопата и кофи, ще си в десетки пъти по-ефективен и най-вероятно ще изкарваш поне няколко пъти повече. Също така ще живееш по-дълго.

Можем да продължим нагоре в йерархията към архитекта, строителния предприемач, обслужващите адвокати и нотариуси, и куп други хора, които не носят кофи, но са много по-ефективни от хамалина. Повечето от тях бачкат яко, но не задължително. Те постигат повече с единица усилие или просто стоят на пътя на големи парични потоци.

За това, истинският проблем на армията мрънкачи, за която Влади пише, не е че са мързеливи, а че са необразовани и неподготвени за живота.

Публикувана на 02/28/11 00:26 http://dzver.com/blog/?p=2103
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване