03/02/11 16:51
(http://icothink.blogspot.com/)

Писане на статии е фасулска работа?

Писане на статии е фасулска работа?

Повечето хора си мислят, че писане на статии или някакъв смислен текст е съвсем елементарна работа. Като за начало е добре да знаете добре българската граматика и да не допускате елементарни грешки, за да не изглеждат вашите статии непрофесионални. Освен граматиката е нужно също така да имате въображение и богат речник, което ще превърне въображението ви в желания текст, който може да заинтригува много читатели. Всичко до тук е ясно, но за да напишете една интересна статия е добре да знаете какво вълнува повечето хора. Ако уцелите точния момент за вашата статия примерно с някаква топновина и оформите заглавието така, че да подтикне допълнително потребителя да я прочете, може да се смята, че сте постигнали успеха си на 100%.

До тук всичко звучи много добре и вие вече сте готов за написването на една пробна статия, за да видите какво би излязло. Важно е да се отбележи, че винаги когато пишете на определена тема е добре да се базирате на фактите за нея, а не на някакви предполагаеми величини и местоположения. В днешни дни в интернет почти всякаква информация се намира лесно, но все пак винаги, за да е интересна една статия е добре тя да е уникална сама по себе си. Това означава, че е добре да пишете за малко известни факти или за вече написани такива, но от друг ъгъл, като също така е добре да се вмъкнат и някои ваши мисли, за да може тя да се отличава от други подобни на нея статии. За всички решили да пробват с писане на статии в блога си или за други нужди пожелавам успех.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване