03/08/11 08:34
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

овца ядяща боздугани

не по повод 8 март, защото за мен всеки ден е празник затова, че съм жена:))) 
празникът може да се превърне в кланица при редките, но забележителни озверявания преди цикъл при които разбирам, че не съм жена, а яростен противник на всичко на което мога да бъда противник в момента. гладиатор, който върти боздуган с шипове. след което ставам овца ядяща боздугани. хахахаха. 
току що коментирах корицата на един сборник с есета за майчинството, който предстои да излезе. емилия маразчийска е събрала един куп жени да разкажат защо са и защо не са майки. корицата ми хареса, защото е силует на бременна жена целият изпълнен с имената на авторките. една от авторките попита защо жената на корицата е бременна, друга каза, че за да си майка не е нужно да си бременна, и принципно са прави. но моя коментар е:
след 50 години може да е друго, но засега все още когато се говори за майчинство, го свързваме с бременна жена, а не с епруветка или бременен мъж. 

ако съм на мястото на галиано, като си сложа главата в ред, ще направя първата колекция дрехи за бременни мъже. след което ще се опитам да си сменя пола в космонавт. за да се спася от идиотите заради които планетата отеснява все повече и повече, ще излетя за някой нов свят където най-мислещото нещо е трева. обаче ще нося с мен епруветка с първото бебе-космонавт, което ще отгледам като мъж/жена/гей/лесбийка/евреин/негър с жълти ръце/протоамериканец/дете с порастнали по мозъка косми от интелигентност, и ще го оставя като едно ново свръх-същество да продължи да разнася заразата да си човек из цялата вселена. защото ще е по-велико от тревата.
мда. 

и в този ред на мисли току що прочетох, че слоновете са не по-малко интелигентни от хората. изобщо цялата идея за "интелигентността" трябва да се ревизира. струва ми се все по разрушителна за човечеството. 

Публикувана на 03/08/11 08:34 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване