03/11/11 05:47
(http://krokotak.com/)

Бижута от солено тесто

Бижутата, направени с много вдъхновение и любов от  децата в “Училищна работилница за умения” в ОУ “Хр. Ботев” с. Търнава, общ. Бяла Слатина. Снимките ни изпрати Мая Тодорова. Ето и част от нейното писмо-

“Децата обичат да творят, имат нужда от място, където да развихрят въображението си. В “Училищната работилница за умения” заедно със съучениците си творят  и деца със СОП, но на снимките не можете да ги различите – всички са творци – сериозни, вдъхновени и можещи.

Рецептата за соленото тесто е: една част сол, една част вода и две части брашно.

Тестото се разделя на топки и с боички за яйца се оцветява всяка една от тях.

Може и да направите и само бели мъниста (ако нямате бои за яйца).След като изсъхнат, ги оцветите с темперни( металик) бои или акрилни.

След като оформите мънистата и фигурките , направете отвор –  с дървено шишче или за по-голям отвор – със сламка за сок. Изсушете на фурна илина  радиатор, докато тестото се втвърди .

Нанижете на корда или друга здрава връзка и вашето бижу е готово. Ако искате да станат наистина здрави, лакирайте с безцветен лак.

Вижте още:

Публикувана на 03/11/11 05:47 http://krokotak.com/2011/03/bizhuta-ot-soleno-testo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване