03/23/11 06:54
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Всичко, което ви трябва за пълноценен живот е… Nutrax

Има някаква пловдивска фирма Nutrax, която се оказа, че освен продукта на снимката Seroton (който обещава лекарствени чудеса), е отговорна и за визуалното замърсяване по билбордовете с просташката реклама на HardMan (онази със „Зареди пистолета“).

Не знам за HardMan, но тоя Seroton ме заинтригува, още повече че за петте минути, в които карах зад него ми се набиха чудни обещания за лечебен ефект. И понеже си се рекламира като лекарство, а и антидепресантите по принцип са с рецепта (чиято реклама не е разрешена), се заинтересувах що за лекарство ни се продава в аптеките.

В регистъра на лекарствените продукти… изненада, изненада – Seroton го няма! Нито виждам регистриран производител Nutrax.

Тоест ви предлагат нещо, маскирано като хранителна добавка, но го продават в аптеката, след яка реклама и с претенциите че върши работа на антидепресант. Съдържание и стандарти за производство и контрол – неизвестни. Според уикипедия, няма никакви доказателства за полезен ефект от нещото.
А и фирмичката добре се е наместила. Нерегистрираните им „натурални продукти“ обхващат всички високодоходни области:
- Моnacolin K – който „чисти лошия холестерол“;
- SAG8 – след цитирам „10 years of researches and examinations of the Health Ministry“, са произвели нещо, което топи мазнините и целулита, пак гони депресията. Рекламата е – 8 килограма за 8 седмици;
- Гореспоменатия HardMan – революция в леглото;
- и Seroton-а – за депресията ви след разорението от покупката на съмнителни лекарствени продукти.

И хич не става дума за глупостите за „хранителни добавки“. – това не е никакъв витамин. Алчната пасмина продава нещо, което рекламира директно, че лекува болестни състояния – депресия и главоболие са такива – без контрол и обосновка. Продава се за 30 лева опаковката (60 бр., 50 ст. на таблетка), като трябва да взимате 6 на ден. Това са… 90 лева на месец. Нещо като данък-глупост ако ме питате.


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 03/23/11 06:54 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/fp6ZiPrEVQo/1960
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване