04/03/11 14:08
(http://www.bivol.bg/)

Съдия от "масонския списък" е в ареста за имотни измами

Председателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков бeше арестуван на 31 март за измама с недвижим имот. Повдигнато му е обвинение за "пране на пари" и фалшифициране на документи. Мярката за неотклонение беше потвърдена от СГС на 3-ти април.

Според разследващите съдията е изготвил фалшиви документи, с които майка му Руска Вълкова е станала собственик на терен от 12 декара в близост до морето на територията на община Несебър (виж зеления маркер на картата).

valkov_nesebar

Висшият магистрат се опитал да продаде терена за 2 200 000 евро чрез агенция за недвижими имоти. Разследващите внедрили агент под прикритие като купувач. Арестът станал веднага след подписването на предварителния договор между майката на съдията и агента пред нотариус.

При обиска в кабинета на Вълков били открити две пишещи машини и технически средства за състаряване на фалшивите документи, които трябвало да изглеждат като изготвени през 50-те години на миналия век.

Съдията Вълков е имал достъп до информация за собствеността на терените от архива на съда  и е можел да подготви перфектен удар. Измамата е предотвратена тъй като действията на съдията са били наблюдавани от правоохранителните органи след сигнал за подкуп.

Атанас Вълков фигурира в списъка с масони от съдебната система публикуван през декември 2010 г. от сайта Balkanleaks. В същия списък е и адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Вълков.

Симеонов е защитник и на съдията Петър Сантиров, арестуван точно преди една година, който е обвинен за съучастие в схема за подкуп заедно с бившия военен министър Николай Цонев и бившия секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.

В списъка с масоните са също председателят на етичната комисия към ВСС Цони Цонев, бившият правосъден министър Антон Станков, бившият ръководител на Софийски Апелативен Съд Веселин Пенгезов и други известни магистрати.

Публикувана на 04/03/11 14:08 http://www.bivol.bg/home/item/793-valkov.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване