04/07/11 12:52
(http://www.stancianegra.com/)

Мишо Бирата ликвидиран в стила на Мосад

"...няма бира, няма бира,
а сърцето ми направо...направо спира."

Васко Кръпката

Изключително странно се развиха събитията около внезапната смърт на бизнесмена Михов, по-изветен като Мишо Бирата. Цялото баскетболно войнство в един глас удар як "чадър" на версията, че Михаил Михов може и да не си е отишъл от този свят съвсем без чужда помощ. Оказа се, Бирата бил с ужасно високо кръвно, не си обръщал внимание на здравето и едва ли не най-очакваната развръзка би била една трагична сутрин да не се събуди в хотелската си стая. На всичко отгоре, още същия ден, зет номер едно на републиката Цветан Цветанов се изтъпани и отговорно заяви, че две мнения по въпроса не може да има - касае се за нещастен случай. На 2 април, едва 3 дни след смъртта , Михаил Михов бе скоропостижно погребан, с което бе направен опит да се сложи точка на случая, макр резултатите от медицинската експертиза да се очакват към средата на април. Въобще, създаде се впечатлението, че никой не желае и няма интерес внезапната кончина на бирения бос да бъде разследвана сериозно. За пред широката общественост номерът мина. Народът свикна бандитите да се ликвидират показно - с много куршуми, експлозии и разчленени трупове посред бял ден. Дали обаче не навлизаме в нова ера на "тихите" покушения?
Само преди година, един лидерите на "Хамас" Махмуд ал-Мабух, бе намерен мъртъв в стаята си в луксозен дубайски хотел. Първоначалната версия за смъртта на ал-Мабух е инфаркт, но изследвания в парижка лаборатория установиха следи от отрова в тялото. Как и кое точно е предизвикално гибелта на палестинеца не е напълно ясно, като според дубайските власти е възможно и задушаване с възглавница, което е подсигурило успеха на "мисията". При всички положения основна цел е била смъртта да изгелжда максимално "естествена", а следите от насилие - труднооткриваеми. Всъщност, покушението предизвика скандал с дръзкия ход на Мосад да вкара агентите си в Дубай с откраднати и фалшифицирани паспорти на европейски граждани. Голяма част от действията на атентаторите се оказаха заснети, поради гъстотата на камери за сигурност в емиратвото. Почеркът ма Мосад в покушението потвърждава и експертът Гордън Томас, автор на няколко книги за американските и израелските тайни служби. Обърнете внимание, според Томас, "атрактивните" дами са ключова част от "Кидон", звеното за покушения на Мосад. Тук българските медии под сурдинка съобщиха за "тайнствена дама", напуснала стаята на Михов в нощта на смъртта му. Съгласете се, че ако беше мъж, щеше да е далеч по-съмнително. Наличието на жена винаги може да подсили версията за инфаркт от сексуална превъзбуда.



Със сигурност няма да разберем защо умря Михаил Михов, но са ясни няколко неща. Този човек (по думите на Ваньо Танов) си е плащал на всички, за да не бъде закачан бизнесът му. В условията на предизборна кампания, когато си плащал на всички, ставаш и твърде неудобен за всички. Понеже не се знае кой и как може да се опита да те използва в борбата за власт. Топлите отношения на български политици с Мосад не са тайна за никого, както официалните посещяния на Борисов в Израел, така и неофициалните посещения на Дани Ятом и компания в България. Както е добре известно, на този свят с пари всичко се купува, особено когато цената е "като за приятел". Дори и доза супермодерна отрова за отстраняване на неудобни персони.
Публикувана на 04/07/11 12:52 http://www.stancianegra.com/2011/04/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване