04/11/11 10:54
(http://www.stancianegra.com/)

Непълноценните интелектуално и духом са способни само да рушат


Преди две седмици 50 момчета и момичета обединиха усилията си за една кауза - да почистят и облагородят лобното място на Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков, две големи личности, уважавани и обичани от цяла България. Младите хора се организираха сами, събраха нeобходимите им средства със събствени сили, без да се молят за помощ на държава, община или футболен клуб. Получи се нещо красиво, малък зелен оазис край магистралата, където всеки може да спере и да си спомни за великите Гунди и Котков.



За съжаление, както винаги се случва в милата на Родина, агентите на деструктивното, на злобата и завистта, не закъсняха да изпълзят от тъмните си хралупи. Първо нечия алчна ръка изкорени част от засадените борчета. Вероятно с цел печлаба...Налудната безмисленост на това деяние оставам без коментар, но не мога и нямам право да подмина онова, което се е случило снощи. Най-млакото защото се случва за пореден път и ми изглежда твърде симптоматично за много от бедите сполетели България през дългата и история.
Група така наречни "привърженици" на създадения с указ от комунистгическата власт отбор, наричаща себе си "14"(-1), оскверни, надраска и омърля мемориала на Аспарухов и Котков. За нас не е изненада, че емоционално и интелектуално непълноценните подчовеци от групата "14' (-1) умеят да водят битки единствено със стени, цветя в скасии и с паметта на мъртвите. Това обаче само може да ни мотивира и съвсем скоро Витиня ще бъде още по-красива отколкото беше до онзи ден. Само че този път, освен за пребоядисване, ще съберем пари и за "14" (-1) инвалидни колички. Защото пасивността пред лицето на злото е сама по себе си зло!


Публикувана на 04/11/11 10:54 http://www.stancianegra.com/2011/04/blog-post_11.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване