04/18/11 09:29
(http://ruslantrad.com/)

Off-line и on-line за Интернет,изборите и демокрацията (в Червената къща на 21.04)

Ако смятате, че ще ви е интересно, елате в Червената къща (Л.Каравелов 15) на 21.04.11 от 16-18 ч. Тема на дискусията ще е “Интернет, избори, демокрация”

 

Модератор ще е доц. Анна Кръстева, дхк, а участниците, освен мен:

 

Александър Маринов, СУ, Борис Луканов, блогър, Ботьо Ботев, МГЕРБ, Георги Проданов, НБУ, Георги Темелков, съветник в кабинета на председателя на НС,  Елен Герджиков, общински съветник в СОС, Иво Марков, www.on-parlaiament.com и ПД Социалдемократи, Катя Христова, НБУ, Любомила Тотина, пол. консултант на МБСП, Мартин Заимов, общински съветник в СОС, Митя Атанасов, МГЕРБ.

Описание:

След Обама централен персонаж на изборите стана Интернет. И у нас щабовете вече коват стратегиите за Интернет кампаниите.  Преди да се формулират политиките, се дизайнират виртуалните канали за комуникирането им.

Дебатът ще се фокусира върху няколко групи въпроси:

  • Превръща ли се Интернет в иновативна среда на интензивни комуникации или е просто ново виртуално стентабло?
  • От Обама до Уикилийкс – знаем много за световния опит. Какво е приложимо към родния?
  • Кои са основните „бенефициенни” на възможностите на Интернет – партиите? гражданите? демокрацията?
  • Повече откритост или повече манипулация ни очаква в Интернет кампании 2011?
  • Очарованието – или афективното отричане – от Интернет ще доведе ли до повече политика или по-добри политики или до всемогъществото на ПР?

На агората ще излязат блогъри, анализатори, политици, стратези и тактици на Интернет кампании. Дебатът ще кръстоса политическите и академичните гледни точки.

За Интернет и по Интернет. Дебатът ще е едновременно off-line и on-line и ще се излъчва на живо по Интернет на virtual-agora.org.. Всички е-граждани и е-политици ще имат равен достъп – или директно в дебата, или виртуално чрез коментари, въпроси, реплики. Очакваме е-гражданите от регионалните агори в Пловдив и Варна да са сред най-активните, както и множество други от отвореното виртуално пространство.

 

 

Публикувана на 04/18/11 09:29 http://ruslantrad.com/?p=8762
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване