04/18/11 14:12
(http://komitata.blogspot.com)

RIO за Цветница


Отдавна не ми се беше случвало да гледам толкова цветен филм за Цветница :)

http://www.rio-themovie.com/








С малката отидохме в неделния следобед и ка то истински кинаджии влязохме в салона в момента, в който тъпите реклами бяха свършили.

Аз пак да се изОкам, ама може ли като плащам 22 кинта да ми пуснат да гледам някой кино-преглед или пък кратък анимационен или документален филм вместо познатите до втръсване реклами? Това, че не мога да избягам от салона не прави Гробул, Ментел или Нескафе по-желани...








RIO е любовна история, която може да бъде гледана и от големи мъже


или с други думи – един от най-хубавите направления в киното, една истинска романтична комедия :) Различава се от другите романтични филми че любовните истории са две, а като добавка има и всичките признаци на мюзикъл. Пък аз много харесвам мюзикъл, особено, когато към „класически“ бразилски мелодии са добавени и нови, непознати (поне за мен мелодии).

Добавям класическото изпълнение на една от песните във филма, защото тиквите от тубата за забранили ембедването на трейлъта на филма

Историята е готина, за последните два хициантови папагала в света – единият, гражданче от Минесота, харесващо топло мляко и бисквити в домашна обстановка, бива изваден от спокойното си битие на провинциален интелектуалец и буквално хвърлен към задачата за продължаване на рода. Естествено, единствената женска, която е виждал е господарката му - очилата девойка във фертилна възраст, така че нашият папагал Блу изпада в несвяст, когато за пръв път вижда единствената си възможна избраница в един център за защита на птиците в Рио де Жанейро. Защо отиват там ли? Защото филмът има и втора любовна история, в която служител от споменатия център трябва да убеди стопанката на папагала да го заведе в Рио при папагалката :) А нашият човек е също толкова задръстен, колкото и нашия папагал и докато траят всичките галимации покрай бягството на папагалите и отвличането им от контрабандисти двамата човеци успяват да се залюбят.
Към двете любовни истории са добавени и страшни такива, както и грозни предателства и подкупи – така че не е просто поредната любовна история.

Филмът леко напомня Рататуи – и там имаше едни задръстени младежи и отворени мадами, но по-важното: филмът се развива на фона на друг световен град – този път Рио де Жанейро и то на фона на Карнавала. А да ви казвам ли, че имаше сцени с полет над статуята на Исус? А за музиката и настроението от филма споменах ли ви?
Страхотен филм. Горещо препоръчвам.
http://www.rio-themovie.com/



Е, историята може да бъде разглеждана и сексистки – представете си филм, в който мацката е задръстена, а младежът е този, който й отваря очите за свободата. Че кой ще гледа такъв филм?!? Затова – мъжете са задръстени и заслепени, а мацките (папагалката и момичето с очилата) са тези, които отварят очите на половиниките си (т.е.накрая стават половинки). Да бъдем кавалери ;-)

След Рататуи бях принуден да дам обещание, че ще ходим до Париж, сега вече ми се наложи да обещая, че ще ходим и до Рио :) (да не мислите, че съм се дърпал? ;)



Публикувана на 04/18/11 14:12 http://feedproxy.google.com/~r/komitata/~3/Pa5mn19jxBI/rio.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване