04/24/11 09:08
(http://vasvalch.com/)

Стената на възмножностите

Много арт-проекти се раждат по света и много от тях привличат вниманието ми. Но само за някои решавам да пиша. Този ми направи впечатление, защото подхваща една от любимите ми теми, а и е чист crowdsoursing в аналогова форма :) Да видим, какво трябва да направиш, преди да умреш?

Candy Chang прави нещо много просто: покрива стената на изоставена къща с черна дъска. Но това не е обикновена черна дъска, а такава, която има определена цел: да накара хората да довършат фразата “Before I die I want to…” На многоточието всеки може да сложи своето продължение – трябва му само цветен тебешир. Проектът събира внимание и много “участници от публиката”. Повторното използване на гигантската черна дъска е лесно – само няколко литра вода и паното е готово за ползване. И така няколко пъти в периода февруари-април, когато изоставената къща е купена и новият собственик трябва да махне инсталацията. Отговорите обаче се документират и Канди казва, че най-интересните отговори ще влязат в книга. Ако сте склонни да четете на екран, ето и фотострип с отговори както и темата в сайта на Candy Chang.

before i die wall

Идеята не е нова, но в изпълнението има нещо особено приятно и low-cost. Ще ми се да имах къща, за да сложа на нея такава стена. И, закономерно, идва въпросът кой какво би написал. Когато имаш възможност само за един отговор, какъв ще е той? Има някаква илюзия за магия, когато напишеш черно на бяло желанието си, основната си цел. Би ли го похабил за саркастичното “Преди да умра, искам да напиша нещо тук”? Помага ли ти анонимността на голямата стена, за да разкриеш истинското си желание? И, най-важното, знаеш ли какво искаш да напишеш? Все пак има толкова много възможности, че е малко плашещо и объркващо.

before i die answers

Преди да умра, искам да поживея. Трудно е.

Ваш ред е!



Няма подобни постове.

Публикувана на 04/24/11 09:08 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/y0hIOywMdqU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване