05/04/11 21:39
(http://komitata.blogspot.com)

Незабележимо мръсното медийно бельо

Споменавал съм май неведнъж колко харесвам материалите от Уикилийкс. Професионално, пестеливо написани доклади, дописки и коментари, без търсене на сензационни ефекти. От една-две странички всичко ти става ясно. За пореден път се замислям дали не сбърках, че не заминах за САЩ още в началото на 90-те. Бих искал да живея в държава с толкова компетентни държавни служители.

Но да спра с мечтите.

Една от последните телеграми, дошли от Wikileaks и Биволъ е докладът на Нанси Макелдауни за състоянието на българските медии. Ние си знаем от „Репортери без граници“, че сме тройкаджии, но защо точно, ни обяснява бившата американска посланичка. Тя не на нас, разбира се, а на хората, пред които се отчита.

Значи:


  • Българските медии са силно манипулирани и все повече и повече концентрирани в ръцете на няколко души;
  • Репортери и издатели приемат подкупи за да пишат различни материали;
  • Да печатат пропаганда под формата на новини;
  • Да не печатат информация, която спонсорите им не одобряват.


Насладете се, като доклад на съвестен патоанатом е. (Анализът на Биволъ)

В допълнение, същите тези медии пускат покрай ушите си тези неприятни констатации. Мислят си, че ако не говорят за мръсното си бельо, то не съществува. А то смърди и не се трае.

Съществува, съществува, и наблягайте повече на реалити шоутата, кризите със заложници и жълтенията, че иначе няма спасение за вас.

От екран падна Светла Петрова и единици журналисти се застъпиха за нея, изглежда останалите си мислят, че това, което се случи с нея, не ги засяга тях...

Разбира се, става дума за телевизията, чийто собственик я смята за зарзаватчийница (гледайте клипа, ще се впечатлите). И как никой не се обиди от такова сравнение. Може би минава за комплимент.

Иван Бедров наскоро писа:

„Като произвеждаш ракия, логично е да си купиш и цигарен холдинг. Следва бардак и събираш всички пороци на едно място :)“

Според мен вместо бардак може да се направи медийна група. Същото е.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване