05/16/11 21:35
(http://komitata.blogspot.com)

Пират гледа пирати

Много яко това бе, новите „Карибски пирати“. Благодарение на любезната покана на ПИБ се оказах на предпремиерата на четвърта серия на филма за метросексуалния пират-палячо. И о, чудо! Филмът е доста добър. Избягал е от проклятието на четвърта серия. Отлично балансирано действие, много яки екшън сцени, битки със саби, глупаци с червени униформи и всичко каквото си трябва.

Има един голям плюс - няма го Орландо Блум. Няма я и Кира Найтли, ама Пенелопе Круз компенсира и то с лихвите.

Продължавам да се наслаждавам на оживелите моряшки кошмари. Говорих си с Елфа, че в неговите разкази няма много русалки, а я колко драматичен материал има. Въобще, русалките са тазгодишния хит.




Сега, има някои невероятни неща - като например въглища, които горят като напалм или скоци от високо в плитка вода, ама то филмът си е такъв.

Има го и лудия крал Джордж, което значи, че в следващата серия сигурно ще видим и обявяването на независимостта на САЩ, а премиерата ще е на 4-ти юли.

Чудя се, имат ли връзка безкрайните сериали от игрални филми с безкрайните компютърни игри, които се правят напоследък и безкрайните електронни книги ( а и блогове).

Тоя път лиричните отклонения тип сапунка, в които героите разчистват лични отношения, са сведени до минимум, за разлика от втора серия. Трета не съм я гледал.

Стерео-кино (3D) в IMAX си е супер преживяване.

Който ми се сърди, че не съм го взел, да знае, че имах билет само за мен. Не че можех да ви взема всичките, де ;-)

Препоръчвам го за разведряване, може да се водят и деца.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване