05/16/11 19:05
(http://ruslantrad.com/)

Книга за WikiLeaks на български

“Войната на Джулиан Асандж” срещу секретността.

Това е подзаглавието на книгата “WikiLeaks”, излязла съвсем скоро на пазара от издателство “Вакон”.  Преводът е на Росен Рачев и Радостин Желев, които са превели труда на британския Guardian. Авторите са уважаваните журналисти Дейвид Лий и Люк Хардинг, а самият вестник Guardian бе една от медиите, получили специален и пълен достъп до архивите на WikiLeaks.

Днес я видях и веднага си я взех (струва 16 лв.), което означава, че още не съм я прочел. Прелистих я и забелязах, че не е четиво, което да се прочете бързо. Върху 350-те страници има информация за Асандж, за работата на WikiLeaks, за връзката с различни служители в разузнаванията по света, журналисти в издания, като New York Times, убийството на двама иракски журналисти, информация за скандалното видео от Ирак, при което се вижда как американски войници убиват цивилни и не на последно място – приложения с множество грами на американските посолства в Близкия изток и Северна Африка.

Според мен – впечатляваща информация, която е добре, че вече е и на български. Преводът е направен съвсем скоро след пускането на английската версия – и двете издания са от началото на 2011 г., като включват последните факти около WikiLeaks.

Започвам да я чета.

Публикувана на 05/16/11 19:05 http://ruslantrad.com/?p=9162
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване