05/17/11 15:22
(http://mamamemi.com/)

КМП # 28 - Празници на детската книга'11

 

  Абе, да ви кажа честно, Община Варна напоследък много се старае да ми се хареса (а който ме познава знае, че това е трудно). Дали ще награждава наистина талантливи деца на общински конкурс по литература /:)/, дали ще осигурява хубави условия за провеждане на детски велокрос в Морската градина или ще е партньор на благотворителен детски празник, част още от празненствата по случай Празника на детската книга - 2ри април, но... Стараят се хората, не може да им се отрече. Дали защото идват местни избори или защото са прозряли някои житейски истини за това колко е важно да има умни събития за деца, но напоследък се стараят и това ми харесва. 

  Та, събитието тази събота беше разкошно! Обединени в едно благотворителен базар на книжки за децата от домовете, награждаване на конкурс за написване на приказка, конкурс за рисунка, куклен театър, танци и... Ние първо си оставихме книжките, които бяхме донесли, а после децата си избраха и купихме за нас от другите оставени. 

   

 

 


    После се метнахме вътре в голямата и просторна зала, пълна с маси, примамливо отрупани с пастели, моливи и големи картони. Децата се настаниха на предна позиция и зачакахме появата на любимия Бате Ицо.

 

 

  Той беше страхотен, разказа за събитието, за спонсорите, за книжките и конкурсите. После с приятелите си от Клуб за детско творчество 'Щурче' изиграха за децата няколко чудни, интерактивно-куклени приказки, заедно с истории за авторите им. А децата!... Всички те - а бяха поне 60, повярвайте ми - зяпаха с блеснали очички и дори бяха забравили за моливи и боички. След това всички се отдадоха на рисуване, мазане, наливане с вода, развихряне на творческия напор и по пода, беснеене из залата за по-малките и стръвно довършване на детайли за по-големите и очевидно амбициозните. Моите ли? Те правеха от всичко по малко, да не ми е скучно.

   

 

 

 


   После имаше танци-манци, песнички чудесни и след като всички станаха бесни, журито се произнесе за красотите, като това, разбира се, си беше тяхно мнение и за тяхна сметка:)) Надявам се всяко дете да е знаело, че неговата рисунка е най-хубава и най-важното - негова:)

  Истината е, че за всички имаше грамоти и подаръци, особено разточителни поощрителни награди и торбички от почти всички спонсори. Криса Коконата взе поощрителна награда за красивата си рисунка, а Мага Пушилката взе една "Някое дете да е останало без подарък?", благодаря!

  

 

 

  Въобще беше чудесно прекаран съботен предиобед. А ако можеше да е и на открито, ехее... Браво на всички замесени (няма да ги изброявам, има ги тук), благодаря и продължавайте все така! Децата ни го заслужават, а?

 

 
Публикувана на 05/17/11 15:22 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8019
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване