05/21/11 19:52
(http://sandolino.blogspot.com/)

Спрете България, искаме да слезем!


На всеки му се е случвало да сбърка автобуса и да се озове на неочаквано място, сред неочаквани пейзажи и хора. В такъв случай слизаш където е най-удобно, за да поемеш в правилната посока и с правилния автобус.
Ще си позволя да перефразирам заглавието на един мюзикъл от шестдесетте години : спрете България, искаме да слезем!
Защото автобусът-България пое в неправилната посока, с неправилните шофьори, по един разровен път в пустинята на злобата и ненависта. След толкова години преход от нищото към нищото, през които единствената ни гордост бе безкръвната смяна на режима и избегнатите етнически конфликти, балканските бесове излязоха от летаргията си и постепенно завладяха и българското общество. Омразата към различията вече е толерирана реалност, хора биват малтретирани заради религия, цвят на кожата, сексуалност. А престъпниците не само остават ненаказани, но и имат наглостта да говорят от името на българската държава, защото те са вътре в нея, в законодателната власт, благодарение на тях и правителството все още се крепи и безчинства.
Кутията на Пандора отдавана е отворена, но сега вече общественото напрежение достигна до точката на горене. Преди автобустът да избухне, пътниците могат да избират между това да слязат или да принудят шофьора да промени маршрута.
Мен лично ме е срам от ставащото и не мисля, че след подобно мълчаливо съгласие с престъпниците от фашизоидните организации и партии от рода на АТАКА и ВМРО правителството има моралното право да управлява.
Днес е поредният хубав ден за подаване на оставка.


Публикувана на 05/21/11 19:52 http://sandolino.blogspot.com/2011/05/blog-post_21.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване