05/22/11 18:19
(http://dzver.com/blog/)

Кръгче до Дряновския манастир и Боженци

Преди 10 години ходих на туризъм заради ходенето пеш сред природата, изкачването на върхове. После заради приятното прекарване с приятели. Последните години доста места видяхме с цел пикник или ядене извън София. Тия дни направих сефте на туризъм, заради карането на автомобил до там и обратно.

Цялата работа дойде от това, че от Форд ми дадоха да пробвам новия Фокус 2012, и то червен. Смятах да я пробвам с каране до Батак, но тази кола просто иска да върви и Батак беше твърде близо. Така се получи един много обиколен маршрут до Дряново през магистрала Тракия, Павел баня и Шипка, с доста почивки.

dzver и Ford Focus, на фона на паметника на връх Столетов

В Дряново има условия за настаняване на великия китайски народ. Също така е приятно и великия китайски народ е привлечен :-) Вероятно най-хубаво за нощувка е в Боженци, но не бих подценил спокойствието на Дряновския манастир, към който има двузвезден хотел. Спал съм там във времената, в които все още имаше църковна дейност и беше много яко. Ние се настанихме в самото Дряново, в хотел с хубав басейн и чудесни стаи, но имаше парти до 1, което не ми хареса.

Дряновския манастир

На следващия ден посетихме Бачо Киро и Боженци, като си набелязахме места за нощувка следващия път, като идваме в района – например Моабетчийницата.

Моабетчийницата

За колата.

Планирам да й направя подробно ревю по-натам, но до тук:
- МНОГО върви (182 к.с.) – голямо изкушение, във всеки момент :-)
- Доста е приятно да се возиш в нея.
- Автопилотът е умен и на автопилот е много икономична.
- Като бот е. Пуска си сама осветлението, чистачките, лампичките вътре, пали и гаси двигателя сама, когато трябва и програмистите са го направили да е приятно.
- Надхвърли очакванията ми отвсякъде.

Публикувана на 05/22/11 18:19 http://dzver.com/blog/?p=2125
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване