05/30/11 10:51
(http://www.azcheta.com/)

Детско царство за издателство "Фют" в рамките на "Пловдив чете" 2011

Много искам да съм дете! И да живея в Пловдив, най-вече в периода между 1 и 5 юни. Защо ли? Откъде ми дойде пък тази идея точно сега?

Откакто разбрах какво подготвя издателство „Фют” в рамките на литературните дни „Пловдив чете” 2011, нямам мира. Срещи с любимите герои, игри, разни маскарадни истории, среща с истински илюстратор и мнооого книжки в книжарница „Хеликон”. Само за деца!

А сега, ако оставим настрана ентусиазма ми, ето ви и детайли за програмата:

  • Всеки ден от 1 до 5 юни от 11 до 12 часа ще има Детско утро под надслов „Докато играеш, можеш всичко да узнаеш”. Почитателите на костенурчето Франклин, котето Финдъс, зайчето Феликс, джуджето Чипике, мечето Виктор, мишката Таратунчо Барабунчо и др. се приканват да не пропускат забавленията със своите любими герои и с книжките за тях. Незабравимите мигове ще бъдат увековечени с портрет…Е, не снежен като в „Патиланци”, но пък със сигурност по-траен :)
  • Всеки ден от 1 до 5 юни от 16 до 17 часа малко по-големите деца ще имат възможността чрез интересни игри, маскировки и различни забавления да се запознаят с най-новите заглавия на издателство „Фют” и да се сдобият с една – две или цял куп страхотно невероятни книжки за лятната ваканция. (Ужасно ви завиждам, деца! Аз така или иначе се сдобивам с тонове книжки, но на Фют са ми от много любимите:))
  • Черешката на тортата ще бъде гостуването на художничката Стефка Радкова. На 3 юни (петък) от 16 часа  и на 4 юни (събота) от 11 часа тя ще разкаже как се илюстрира детска книга. Звучи супер, нали? А ако търсите интересни факти за нея, ето ви малко:
  • Стефка Радкова е от Пловдив и е една от утвърдените български илюстратори на детски книжки;
  • Автор е на множество илюстрации към издания на учебна и художествена литература за деца и е работила с голяма част от водещите български издателства;
  • Почти от 20 години е сътрудник на издателство „Фют” и от 7 години прави част от илюстрациите за сп. „Бърборино” :)

И така…Ако сте дете, ако живеете в Пловдив и обичате да се забавлявате – мястото е книжарница „Хеликон” в периода от 1 до 5 юни. А, да, не забравяйте да се включите с майките си в „Аз чета с мама”, за да ни разкажете как сте изкарали, какви книжки купихте и защо обичате детските книжки!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване