06/03/11 13:52
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Заради църква си заминава най-посещаваната градинка в Младост 3

В неделя на „празника на района“ в „Младост“, ще бъде направена първата копка  за строежа на църква.

Дотук, ок. Но къде?

Ами в най-посещаваната от децата градинка разбира се! Не в пустеещите площи срещу Патиланци (на 200 метра оттам) – те са отредени за по-мащабно застрояване. Цитирам – „Черквата ще се гради в големия парк между сградата на общината и детския комплекс „Палавници“. Да поясня – „големия парк“ е единствената свястна, много малка и много претоварена градинка в квартала – винаги пълна с деца.

На влезлият в сила ПУП наистина се мъдри някаква сграда, промъкнала се тихомълком в ъгъла на градинката – откъм светофара. Но размера и не е достатъчен и за параклис, камо ли за църква. Тоест – размера ще бъде брутално увеличен и градинката ще замине при строежа. А тя е почти нова (по софийските стандарти). Ще заминат и доста дръвчета.
Ето снимка на ПУП (мястото е оградено то долу вдясно):

Ето извадка от Google Maps, за да се види размера.

„Благородното начинание обаче са поели столичното кметство, районната администрация и вестник „Стандарт“ като медиен партньор“ – отново цитат.

Столичното кметство трябва да е ултра-тъпо ако преди избори прави подобна гадория с децата. Но както са доказали – те са си ултра-тъпи по принцип. Подобна гадост – строеж на църква – има вече насред Южния парк. БПЦ са доказано по-гадни и от обикновените строителни предприемачи. Махнете си гадните пипала от градинките на децата!


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 06/03/11 13:52 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/NKMtR0mSNfY/2047
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване