06/03/11 13:09
(http://ruslantrad.com/)

Извънредна ситуация в Йемен [обновяване]

В момента (16:05 българско време) е атакуван президентският дворец в Сана. По данни от страната, президентът Али Абдула Салех е ранен, а четирима души от личната му гвардия са убити. Опозицията призовава за смъртта на Салех. Най-вероятно единствената страна, готова да приеме Али Салех е Сомалия.

Обратът идва, след като армията се обърна срещу президента.

Няколко постройки са били ударени погрешно (карта). Сградата с напис “La ilaha illa Allah” е една от гай-големите стари сгради в Сана – известна е с това, че когато собственикът на сградата я построил, искал най-отгоре да се изпише ” Има само един бог и той е Аллах”. Няма турист, който да не е посещавал това място веднага след Стария град Сана.

Когато част от войниците на републиканската войска са забелязали грешката на колегите си от силите за сигурност, са обърнали стрелбата(The building burned Yemen Airlines-video).

 

 

По данни на връзка в Йемен:

Йемен: Сградата на авиокомпания "Yemenia" в столицата Сана беше взривена минути преди полунощна 2.06.2011г.
@ruslantrad
Ruslan Khaled Trad

Йемен: горят сградите на Министерство на вътрешните работи, Министерство на икономиката,вътрешният канал на Йемен тв "Сухейл".
@ruslantrad
Ruslan Khaled Trad

Публикувана на 06/03/11 13:09 http://ruslantrad.com/?p=9345
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване