06/08/11 14:19
(http://www.azcheta.com/)

Това лято четенето ще е забавление!

Искате ли да се хванем на бас, че това лято четенето ще е по-забавно? Сигурни сме, че ще изгубите, защото се запознахме със стартиралата във вторник кампания „Забавното лятно четене“. С нея детският портал Az-deteto.bg и Столична библиотека са си поставили за цел приключението приключението с книга в ръка да е толкова забавно, колкото и игрите навън.

Кампанията ще протече през цялата лятна ваканция от 15 юни до 15 септември и ще обхване цялата страна. Чрез онлайн читателския дневник в края на ваканцията ще бъдат определени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято 2011.

Посланиците на четенето в София ще бъдат поетът и литературен критик Марин Бодаков, детската писателка Юлия Спиридонова–Юлка, поетът и певец Михаил Белчев и Калин Каменов – зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето. Организаторите на кампанията са подготвили за децата онлайн читателски дневник www.az-deteto.bg/knigi. А за учениците от 1-ви до 7-ми клас е още по-лесно, защото е въведен списъкът със задължителна литература.

„Четете книги, защото те дават въображение“, посъветва децата актрисата Радина Кърджилова от "Стъклен дом" по време на официалното представяне на кампанията в Столична библиотека и призна, че нейната любима детска книжка е „Емил от Льонеберя“.

„Само чрез внимателното четене на книжки можем да бъдем по-щастливи и по-силни“, каза Марин Бодаков.
Директорът на Столична библиотека, певецът, Михаил Белчев беше категоричен, че библиотеката никога няма да бъде забравена. "Също както и неповторимото усещане да държиш книга в ръка“, допълни той.

За да има по вече книги за четене е необходимо да дарим детски книги в библиотеките. Всеки може да дари детска книжка в Детския отдел на Столична библиотека или на Az-deteto.bg. Събраните книги ще се разпределят на детските отдели на библиотеките в цялата страна.

Кампанията се осъществява и с партньорството на "Аз чета", Ривайв вижън, Метрореклама, Столичен куклен театър, Рекламна агенция Милена, Агенция Ню импрес и издателствата Кръгозор, Сиела, Колибри, Фют, Емас и Ентусиаст.

{gallery}zabavnoto1:{/gallery}

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване