06/10/11 06:13
(http://www.azcheta.com/)

Лято в Борисовата градина с книга в ръка

Традиционно лятото е най-четящият сезон. Имаме най-много време, най-много натрупани книги от цяла година повиране из домашните библиотеки, а и обстановката е най-предразполагаща – слънце, море, планина, бръмчащи мушици, палатка или просто удобен хамак... идилия!

Това лято обаче и София обещава страхотни условия за всички любителите на четенето на открито с възстановяването на лятната читалня в Борисовата градина. Идеята и организацията на инициативата са на сдружение "Въображение" и Фондация за българска литература, с подкрепата на Столична библиотека, а началото на амбициозния проект е тази събота (11-и юни) до паметника Обелиск в Борисовата.

Точно в 11:30 ч. чрез специална арт инсталация ще бъде представено официално и пространството на бъдещата читалня, която ще бъде изцяло изградена от екоматериали, без цимент, бетон и тухли. Проектът носи кодовото, но познато име “Хижа книжа” и по думите на организаторите цели да се превърне не само в средище за любителите на книгите и четенето, но и в свободно пространство за различни видове изкуства.

За да затвърдят тази идея, организаторите са приготвили в събота разнообразна програма, която ще включва музикални импровизации, авторско-литературни четения, премиера на късометражни филми и кратки циркови представления на артистите от Saltamonte & Princess Of Bubbles.

По време на целодневната програма ще се събират и книги за запълване на фонда на лятната читалня, за да могат всички желаещи да се включат в създаването на едно уникално и много книжно място в най-големия парк на София.

А ако ви е интересно да прочетете повече за летните читални в София от средата на миналия век, може да погледнете блога Стара София, където винаги има нещо интересно за миналото на любимата ни столица.

Скоро очаквайте и книжните предложения за лятото от екипа на "Аз чета", които ще дойдат със специални промоции от любимата книжарница Книга за теб.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване