06/13/11 14:54
(http://ruslantrad.com/)

София-европейска столица на културата? Защо не!

Преди седмица-две бях в Боровец на конференция, където представих арабската общност и как по-лесно Столична община да комуникира с представители на общността.

Организаторите Асоциация за развитие на София (Sofia Development Association) бяха подготвили всичко много добре и смятам, че идеята на конференцията тепърва ще се изпълнява, а именно – София, като културна столица, столица на културата и многообразието. Искрено се надявам, че последните събития около “Атака” и нападението над джамията ще получат своето справедливо решение и възмездие, тъй като всичко това вреди не само на името на града, но и на далеч по-сериозни проблеми и елементи в обществото.

Днес получих това съобщение по пощата от Sofia Development Association и си позволявам да го публикувам, тъй като бих искал повече хора да се включат. За какво става дума?

След приключване на първия етап на международния конкурс за логосистема за кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019, международното жури, съставено от 7 души от различни сфери на дейност – дизайн, културен мениджмънт, журналистика, културни изследвания, градска политика – направи селекция измежду 76 проекта от 5 държави (България, Гърция, Германия, Финландия и Португалия) и избра 4 много различни проекта, за които гражданите да гласуват на интернет страницата www.sofia2019.bg и да изберат своя фаворит.

Журито търсеше не просто красиви проекти на лога, а визуален език и системи, които да могат да се развиват и да се прилагат комплексно, така че елементи на избраната логосистема да могат да се променят, варират и еволюират във времето заедно с града, да имат други функции в бъдеще, но също така и да носят идеята за кандидатурата на София за Европейска столица на културата.

Победителят ще бъде избран с вота на гражданите и ще бъде обявен на 18 юни 2011г в 20.00ч.

Важно е да се уточни, че можете да гласувате от 18:00 часа на 11. 06. 2011 до 20:00 часа на 18. 06. 2011. Разгледайте сайта http://www.sofia2019.bg/ и дайте гласа си за най-доброто лого, с което София да представи кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019. Ще е още по-хубаво, ако още блогъри се включат в инициативата да се гласува за лого и изобщо за цялата идея относно кандидатурата на града.

 

Публикувана на 06/13/11 14:54 http://ruslantrad.com/?p=9413
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване