07/12/11 13:44
(http://psabev.blogspot.com/)

Обърнато търсене на изображения

Колко пъти ви се е случвало да имате под ръка снимката и да се чудите кой или какво е на нея? Подобно нещо е възможно отдавна, но малко хора знаят за това…

Да приемем, че имате файл с необичайното име snimka.jpg и на него е изобразен автомобил:

Интересува ви каква марка е автомобилът, но няма как да разберете по снимката… Не е вярно – просто отивате на http://images.google.com/ и буквално завлачвате файлът със снимката в браузъра си (Google се усеща и ви се появява съответната кутийка, където да го поставите):

Останалото е работа на Чичко Google, който евентуално ще открие подобни изображения в Интернет и вие ще можете да си прочетете по-подробна информация:

Яко, а?
Ако случайно пък с Google Images не постигнете резултат, TinEye (www.tineye.com) е услуга, при която принципът е същият:

Подобно търсене е и изключително удобно, ако искате да видите кой използва ваше авторско изображение неправомерно, интересувате се къде е публикувана ваша портретна снимка или пък се интересувате от конкретен автомобил, уред, място, кадър от филм, физиономия и др.

Цветя и бонбони (както обикновено) не пия!



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Подобни публикации

Публикувана на 07/12/11 13:44 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/7bq_i8TA6qY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване