07/15/11 06:08
(http://www.kenanoff.com/blog/)

А другаде паркингите намаляват…

Градове в развитите държави намаляват паркингите, за да обезкуражат ползването на автомобили за градско придвижване. Брях, ами ся? От какво ще се оплакваме?

Там накъдето Копенхаген отива, ние вече… сме! От 2003-та досега в Париж са намалили(!!!) паркоместата с 14’300! 95% от останалите са станали платени.

Разбира се някой все още си мислят че колата е върхът на цивилизацията, що се отнася до градския транспорт и искат общината да им запази (безплатно, разбира се) по две места на всяка от колите им – едно пред къщи и едно пред офиса…

Е, има от какво да се оплакваме – липса на климатици в транспорта, амортизирани са част от автобусите и прочие.
Но това едва се чува. Сега само слушаме „паркинги няма; синята зона на сапун; няк’ви търгаши искат по два лева на час; що не ми строят многоетажен паркинг пред блока; кръстовищата да са на шестнайсет нива; бус-лентите в Сибир; колоездачите да не ми пречат на вектрата; пешеходните улици да са в Илиянци; жълтите павета са измислени, за да се карат коли по тях, само циганите са у рейса…


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 07/15/11 06:08 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/ahNuihFwRXg/2113
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване