07/15/11 13:22
(http://www.azcheta.com/)

Пощите връщат книгите при хората

С инициатива за насърчаване на четенето въвеждат новата си услуга за продажба на книги държавните пощи. "Да върнем книгите при хората" е мотото, с което "Български пощи" ще предлагат книги в 250 пощенски станции в цялата страна.

Стартът на инициативата бе даден в петък лично от главния изпълнителен директор на компанията Деян Дънешки в Перник. "Четенето, както всички знаем, развива мисълта, носи просветление и мъдрост, облагородява и възвисява духа и допринася за литературното и езиковото ни развитие. Предлагайки книги в пощенските станции, се надявам да улесним нашите клиенти да намират своята книга", каза Дънешки.

Новата услуга на пощите ще бъде осъществена в партньорство с разпространителския консорциум „Световете”. В малките населени места, където предлагането на книги е ограничено или изобщо липсва, пощенските станции ще имат каталог на предлаганите издания. Така всеки ще може всеки да си поръча книга, която в момента не е в наличност. Предстои зареждане с учебници, учебни помагала и книги за ученика, съобщиха още от "Български пощи".

Церемонията бе уважена от областния управител на Перник инж. Иво Петров, а кампанията е подкрепена и от украинските писатели Иван Драч и Петро Засенко.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване