07/23/11 06:47
(http://www.azcheta.com/)

Ела на читателски пикник на Европейската алея на културата!

Събота и неделя са дни за култура. Тази събота и неделя - за европейска култура. Защото фондация "За Оборище", съвместно със Столична община, организира първата Европейска алея на културата в парка "Заимов". "Аз чета" е медиен партньор на събитието и ще бъде там, за да добави още малко усещане за книги в и без това интересната програма на фестивала.

И през двата дни - 23 и 24 юли - екипът на "Аз чета" ще бъде на Алеята в своеобразен читателски маратон, където ще можеш да дойдеш, да четеш заедно с нас и да разменяш книги. Всичко което трябва да направиш, е да си донесеш одеяло за сядане и поне една книга, която искаш да оставиш, за да вземеш друга. Идеята ни е да направим голям колаж от одеяла за истински читателски пикник - ще падне голямо четене. Там сме събота и неделя след 14.00, така че ще се радваме да се присъединиш.

Кулминацията обаче ще бъде дискусията, която организираме в неделя - "Българската книга през 2019 година". В нея ще говорим за бъдещето на книгите в България. Поканили сме представители на почти всички "замесени" в това бъдеще на издателския пазар у нас - издателите (Сиела, Бард и Изток-Запад), дистрибуторите на е-четци (Prestigio), читателите (Аз чета и блогът Книголандия). Разчитаме да дойдеш и да се включиш с въпросите, които те интересуват. Каква по-добра възможност да се срещнеш с хората, които правят книгите у нас? Началният час е 19.30.

Програмата на Европейската алея на културата включва още представяния на книги от издателство "Ентусиаст", фотоизложба за „Улица „Оборище”, прожекция на документалните филми „София - историята на Европа” и „Ноевият ковчег на София”, посветен на 120-годишнината на Софийския зоопарк, прожекция на документалните филми с екологична проблематика „Климатични игри” и „Черно и бяло”, музикални изпълнения от „Х team”, „Студио музика – София“, Вокална формация “Щастливеца“ и др.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване