07/25/11 16:06
(http://www.azcheta.com/)

Гръцка верига открива "учебен център с поглед към бъдещето"

Гръцката верига книжарници Eleftheroudakis окри нов вид магазин в сърцето на Атина, снабден с мултифункционалната Espresso Book Machine, както и с екип добре обучени книжари, разказваонлайн изданието The Bookseller. Магазинът се определя като "еко-система, насочена към книгите" и се разпростира на четири етажа на обща площ от 1400 кв.м.

Софика Елефтерудаки, изпълнителен директор на веригата, обяви, че новият магазин ще изпълнява ролята на "учебен център с поглед към бъдещето" и е проектиран да посрещне "предизвикателствата от новата вълна в книгоиздаването". "От проучвания, както и от наши собствени наблюдения, осъзнахме, че посещението на клиентите трябва да бъде приятно и вълнуващо изживяване за тях. Това е особено важно в периода на финансова криза и по-специално в търговията с книги, която постоянно се развива. Книжарниците трябва да бъдат място за почивка, приятни мигове, информираност и придобиване на нови знания", обяснява концепцията на магазина тя.

Дизайнът на книжарницата е дело на Марта Джанакополус от екипа на if_untitled. Новата книжарница предлага дълги рафтове, които напомнят на клиентите за собствените им холове, индустриален дизайн, многобройни места за сядане и отдих (включително и пиано на първия етаж), обособени ъгли, където могат да се провеждат семинари, както и кафене.

Що се отнася до избора на книги, магазинът залага на "качество" пред "количество". Елефтерудаки казва: "Умишлено махнахме някои раздели, като медицина например, защото те се продават особено успешно на други места. Вместо това наблегнахме на теми като история, политика, самоусъвършенстване, комикси и детски книжки, а акцентът логично падна върху чуждоезичната литература”.

Книжарницата ще бъде постоянен домакин на редица събития, вариращи от традиционните срещи с автограф до уъркшопове в областта на бижутерията, плетенето, бродерията и фотографията. “Целта ни е да помогнем на хората да се събират заедно и да обменят идеи и емоции", допълва Елефтерудаки.

Eleftheroudakis са наети опитни библиотекари, които да помагат на клиентите при избора им на книги, което пък е част от инициативата “Books Plus”. “От пътешественикът, който планира своя маршрут, до ученият, търсещ информация за изследването си - всеки ще може да се възползва от тази услуга”, коментират от магазина. На разположение на клиентите е и модерна мултифункционална машина, която предоставя безупречно качество на разпечатване и подвързване.

Веригата Eleftheroudaki, основана през 1898г., е собственик на 28 магазина, около 200 служители и разполага с клонове в Солун, Миконос, Александрия, Патрас, Ираклион и Йоанина.

Вижте и кадри на фотографа Спирос Хаунд от интериора от блога на архитектите if_untitled:

{gallery}eleftheroudakis:{/gallery}

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване