07/25/11 08:43
(http://www.azcheta.com/)

Лий Чайлд с награда за най-добър криминален роман за 2011

Трилърът на Лий Чайлд от поредицата за Джак Ричър „61 часа” получи наградата на Old Pecilier за най-добър криминален роман на 2011 година, съобщи The Bookseller. Книгата се класира пред творби на автори като Марк Билингам, който е двукратен носител на наградата.

Чайлд за първи път печели наградата от £3000, която му беше връчена по време на фестивала за криминална литература Theakstons Old Peculier в английския град Харогейт. Той получи и традиционното ръчно изработено и гравирано бирено буре от T&R Theakston. Конкурсът се провежда вече за седма поредна година и има за цел да почете най-добрите криминални романи, като е отворен за британски и ирландски автори.

„По дяволите, знаете как много хора казват „Не очаквах да спечеля и затова не си подготвих реч”! Е, аз наистина не очаквах да спечеля и нямам реч. Наистина не го очаквах! Ще запомня тази вечер най-вече с това, че трябваше да последвам П. Д. Джеймс тук на сцената – за мен това е наистина специално. Благодаря ви!”, не скри изненадата си от наградата Лий Чайлд.

Саймън Тийкстън, изпълнителен директор на T&R Theakston и съдия в конкурса разкрива част от причините да бъде връчена наградата именно на Чайлд: „Всички класирани за тазгодишния конкурс романи бяха изключително добри, но „61 часа” е безспорен победител. Трудно може да се устои на вечно странстващия Джак Ричър в пътешествието му през замръзналия пейзаж на Южна Дакота и борбата му в името на доброто.”

„61 часа” у нас се издава от Обсидиан и е на пазара от май миналата година. В романа бившият военен полицай Джак Ричър се оказва в малкото градче Болтън в Южна Дакота, в което вилнеят банда произвеждащи наркотици гангстери. С риск за живота си той се заема да защити единствената бореща се за справедливост жена, готова да свидетелства срещу дилърите в съда. Книгата вече има продадени повече от 50 милиона копия по целия свят и е преведена на над 40 езика.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване