07/27/11 22:38
(http://komitata.blogspot.com)

Спектакъл за балъци

Както споменах в предния текст, властта изглежда усеща някакво неясно напрежение в близост до задника си, та предприема какви ли не щуротии.

Спектакълът с новата спортна зала, обаче, трябва да му обърнем специално внимание.

Залата събира 12 500 човека.

На 25.07 безплатно се раздават 5 000 билета за приятелския волейболен мач България - Сърбия. Понеже билетите са безплатни има ограничение - дават се по два на човек.

Изведнъж – изненада – 5 000 билета свършват за около половин час. Дайте да сметнем – 30 минути по 60 секунди = 1800 секунди. Т.е. един билет заминава за една трета секунда. Я пробвайте да късате по два, по два от кочана с такава скорост. По-интересното е, че през това време пред касите трябва да се извървят 2500 човека.  Наистина, ако касите са повече от две, може и да се постигне такъв дебит на билетчетата, но в новината на bTV се споменава, че билетите на няколко пъти са свършвали и са чакали да докарат нови.

Едва ли някой се съмнява, че е имало и билети, запазени за „свои хора“ от касиерки, дребни мениджъри и т.н.

Ако един човек заема 50 см на опашката и опашката е широка средно трима човека (това е консервативна оценка, вижте репортажите, хората са по-рехаво разположени), то всеки от първите 400 метра опашка би трябвало да вземе билет.

Това определено не е случая и става скандал.

Моята теория е, че билетите са били много по-малко (толкова са останали след връзкарите), защото опашка от 2500 човека, която може да прибере 5000 билета е за половин-един час е нещо много по-внушително от това, което се вижда по телевизията.

И тук идва кулминацията на спектакъла – кой бе, синковци ви дава билетите, кой ви построи спортната зала, а?!

Ентусиастите от „Стандарт“, малко прекаляват, като обявяват – Бойко нареди: Още 10 000 в новата зала .

Всъщност, става дума за Още 5000 безплатни пропуска за откриването на "Арена Армеец".

Подходът е елементарен. Първо, създаваш проблем на празно място, а после великодушно го решаваш и така ставаш героят-бащица на отечеството.

Чакам да видя новината как 12 000 човека са стигнали в събота до залата и как са си тръгнали от нея. Айде на бас, че ще има интересни изпълнения пак по телевизията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване