07/27/11 11:56
(http://www.azcheta.com/)

Едгар Алън По превзе ComicCon

Ликът на Едгар Алън По, клониран в хиляди, заля центъра на Сан Диего. На тазгодишното изложение ComicCon мрачният писател, осиновен от два  сценария за трилъри, дълго задържа вниманието на посетителите.

Първата внушителна  поява на По беше върху лицата да хиляди зрители по време на представянето на новия филм на Франсис Форд Копола – Twixt. Лентата кръжи из мрачните пространства, разказвайки за неуспешен писател на ужаси (изигран от Вал Килмър), който започва да сънува сирачета и един определен мъртъв писател. Прокрадват се и 3D сцени, очилата за които се криеха именно зад картонените маски на По.

Копола разкри как се е зародила идеята за филма, цитиран от блога за „герои“ на LA Times – Hero Complex. Потопен в няколкодневно четене за живота на По, една вечер в Истанбул след запознанството си с ракията, засънувал странен сън. „Беше като сцените на Едгър Алън По със страховитите гори и едно малко момиче с шини каза: „Гледаш ме в зъбите! Гледаш ме в зъбите!”, докато деца излизаха от един гроб на пода, и тогава се появява Едгар Алън По, а аз казвам: „Това е подарък. Дарява ми се история” и казах на По: „Води ме.”

Още едно от представените на ComicCon заглавия - „Гарванът” (по едноименното стихотворение на По), прелита над загадъчните четири последни дни от живота на поета, починал на 40-годишна възраст в Балтимор, вероятно от свръхупотреба на алкохол. От Hero Complex разкриват, че под режисурата на Джеймс Мактийг (“V като вендета”) сценарият придобива зловещ привкус със сериен убиец, който се вдъхновява от По. Джон Кюсак, който ще влезе в кожата на мъртвия писател, го обяви за „кръстника на готиката”. „Видях нещо от Хънтър Томпсън в По – неговата непоколебима способност да слиза до ада и да се връща обратно”, казва актьорът. “Гарванът” дебютира в киносалоните в САЩ на 9 март 2012.

ComicCon е ежегодно изложение в Сан Диего, което приютява разнородни форми на изкуството. Стартирало със скромния арсенал от комикси, научна фантастика/фентъзи, кино/телевизия, днес включва по-богата палитра от поп културата: ужаси, анимация, аниме, манга, играчки, игри на карти, видео игри, уебкомикси и фантастични новели.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване