08/07/11 07:30
(http://www.azcheta.com/)

Няма да има четвърта част на „Милениум”

За огромно съжаление на феновете на Стиг Ларшон и неговия „Милениум”, четвърта книга няма да бъде пусната на пазара. Това става ясно от интервю на приятелката на автора Ева Габриелсон, в което тя заявява, че Ларшон не е написал достатъчно материал за още една книга преди смъртта си (през 2004 г), съобщава hollywoodreporter.com.

"Четвъртият роман е започнат", заявява Габриелсон пред Радио 4 на BBC. „Мисля, че са около 200 страници, съдейки по това, което видях по време на последната ни августовска ваканция, и това, което знаех за работата на Стиг през последните два месеца от живота му, но работата по-скоро не е достатъчно добре навързана. Стиг пишеше спонтанно, имаше навика да разработва епизоди, без да ги подрежда веднага – просто отделните сцени му харесваха. Не можеш да го наречеш роман.”

Габриелсон, която е въвлечена в спорове за наследство със семейството на Ларшон, е намеквала в миналото, че може би ще бъде издаден негов роман посмъртно. Въпреки това през януари Пол Богардс, издател на Ларшон и старши вицепрезидент по издателската дейност в издателска къща „Алфред А. Кнопф”, споделя за сайта WordandFilm.com: „На хоризонта не се задава нов том от Стиг Ларшон. Само наследниците му, в лицето на неговото семейство – баща му и брат му, могат да оторизират публикацията на четвърта книга, а те нямат подобно намерение в момента.”

Книгите на Ларшон не се радваха на успех преди смъртта му. По-късно те бяха филмирани в Швеция с участието на Нооми Рапас и Михаел Нукуист. А трите части на "Милениум" се превърнаха в световен бестселър и рекордьор.

Холивудската продукция по „Момичето, което си играеше с огъня” на Дейвид Финчър с участието на Дениъл Крейг и Руни Мара в главните роли ще се появи по кината на 21 декември.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване