08/10/11 12:10
(http://www.azcheta.com/)

Наградите за издателска иновация - вече със стандарт за качество

Нов стандарт за отлично представяне в производството на дигитални книги QED ще играе важна роля при определянето на победителите в Годишните награди за издателска иновация (PIA). За него ще могат да кандидатстват всички електронни издания, които се отличават с качество и отличен дизайн, обявиха организаторите на изложението Digital Book World в Ню Йорк.

QED е първата по рода си независима оценка на базата на три обединени стандарта на продукцията на електронната книга. Името идва от абревиатурата за „Quality, Excellence, Design” или „Качество, изключителност, дизайн” при дигиталните книги. За да получат стандарт QED, е-книгите трябва да се представят на ниво в мултиформатен 13-степенен процес за оценка на качеството. Кандидатите ще бъдат независимо и подробно изпробвани на всякакви устройства – от мобилен телефон до таблет. QED-стандартът е съсредоточен върху читателя, поставяйки си за цел да осведоми потребителите дали тяхната покупка ще им се отплати подобаващо, независимо къде или как искат да четат, обясняват от Digital Book World.

За второто издание на наградите Publishing Innovation Awards, където QED ще дебютира през 2012 година, журито ще оценява напредъка в дигиталното книгоиздаване в 14 категории – с цели 9 повече от миналогодишните. Ще се търсят нововъведенията, приложимостта на идеите, опита и мнението на потребителя, както и качествения дизайн на продуктите. Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на галавечерта на PIA, която ще се проведе през януари по време на Digital Book World 2012.

Наградите са основани за издатели, писатели, идейни хора, които искат да се развиват в сферата и да променят границите на възможното. Победителите във всички 14 категории трябва да са изцяло отдадени и фокусирани върху развитието на книгата в 21. век, независимо дали напредъкът ще се осъществи чрез дизайна, взаимодействието или социалните елементи на книгата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване