08/11/11 12:23
(http://www.gorichka.bg/)

Кметският въпросник на Горичка – 4 години по-късно

За големите цели като зелената политика трябва да се работи стъпка по стъпка, но и отделните стъпки да се довеждат до край. Едно от нещата, които предстои да бъдат доведени до край, е преглед на резултатите от зеления кметски въпросник, организиран от Горичка на предишните местни избори.

И все пак: защо е толкова важно да има подобни дискусии и защо трябва да следим развитието на идеите? Защото доверието е изключително важно в едно общество от свободни хора. Прозрачността да заявяваш за какво ще работиш занапред и по-късно да показваш, че си го свършил, позволяват на другите да правят своите собствени планове за бъдещето - независимо дали става дума за семейство, бизнес или нещо друго.

Благодарение на предвидимостта на другите, нашите решения стават по-лесни. Когато си имаме доверие, можем да се фокусираме върху собствената си работа и интереси.

Присетихме се за кметския въпросник с наближаващия завършек на общинските мандати. По време на кампанията за предишните избори за кмет, ние разпратихме до партии и независими кандидати 15 въпроса относно зелената им политика. От всички партии и кандидати от 15 града, към които се обърнахме, ни отговориха само 8 човека, повечето от София. Това бяха Антония Първанова, Виктор Серов, Георги Вълчев, Мария Харбова и Мартин Заимов от кандидатите за София, както и Хасан Азис (Кърджали), Цветан Нанов (Габрово) и Георги Иванов (Хасково).

Какво се случи с въпросника след изборите? Единствените избрани, Георги Иванов и Хасан Азис, вече бяха кметове на техните градове от предишния мандат. Така те получиха възможност да продължат работата си по вече започнати инициативи. В София, Мартин Заимов не стана кмет, но пък бе избран за общински съветник. По този начин той все пак влезе в кухнята на зелената политика в най-тежко нуждаещия се от нея град в страната.

В края на изтичащия мандат ще попитаме тримата успели кандидати какво от обещаното вече е изпълнено, какво е забуксувало и какви са причините за това. За тримата успешни политици това е много добра възможност да се похвалят с постиженията си и, защо не, да се подготвят за предстоящи кампании. Ние, от своя страна, ще добием представа за постигнатото, както и как протича работата по зелените теми в общините. Със сигурност от отговорите ще лъсне и още колко много работа има да се върши.

А междувременно ние отново се нуждаем от вашата помощ. Ако имате лични наблюдения или мнение за изпълнението на поетите ангажименти в Хасково, Кърджали и София, не се колебайте отново да ги споделите като ни пишете съобщение или коментирате тук.

Публикувана на 08/11/11 12:23 http://blog.gorichka.bg/?p=4404
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване