08/17/11 10:26
(http://komitata.blogspot.com)

Цветан Цветанов и неговите безсмъртни сентенции

Поради невъзможност да копирам цялото интервю на Tzv Tzv, което може да намерите на тези места като видео или като текст, ви копирам избрани моменти.

Положителната новина е, че той все пак няма да стане президент.


Това* е тема , която ще бъде дискутирана от министрите, ще бъде дискутирана от парламентарната група и, когато бъде внесен проектобюджетът и когато бъде внесен за първо четене в парламента, тогава мисля, че ще може вече да имаме яснота по темите, които в момента ме питате. Не смятам, че тема „Сигурност” трябва да превръщаме в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случва във Великобритания, виждате какво се случи и в Берлин. Така че нека все пак да се придържаме към едни нормални теми, които не биха могли да провокират някакъв дискомфорт или напрежение в подобни сектори.


*намаляването на бюджета на МВР


Не знам дали сте наблюдавали изследванията, които бяха направени от Центъра за изследване на демокрацията, където последствията от тежката икономическа криза, световната, всъщност тя рефлектира върху конвенционалната престъпност и тези безредици, които бяха провокирани във Великобритания и това, която наблюдаваме в Берлин. Така че в тази посока много гъвкаво и много стратегически трябва да се гледа и когато се говори по темата „Сигурност”. Свободните съчинения водят само до демотивация в състава и предпоставки за реализирането на цели, които си поставя както организираната престъпност, така също и някои политически субекти за анархия и за безредици по улиците на страната.




Що се касае до „Лукойл”, понеже това вече го слушам няколко пъти, дори и един политик се изказа в тази посока, моята позиция, която изразих след заседанието на Министерски съвет, е когато се взема подобно решение, трябва да имаме план за действие като последствие от това взето решение. Защото, пак се връщам към семейството, когато вземате определено решение за нещо, което трябва да направите във времето напред, вие винаги трябва да вземете някакво радикално решение някой път. И вие винаги знаете какви ще бъдат последствията – дали ще бъдат положителни, дали ще бъдат... Защото в МВР основните доставчици на гориво това е „Лукойл” и „Петрол”. Нали разбирате, че всъщност ние можеше да застрашим функционирането на една система? А това е при всичките колеги. МВР има задължения към „Лукойл” и то в размер на сериозна сума.


....


Аз казах, че ние имаме резерв и можем да функционираме един месец с наличните запаси, които имаме. Защото ние имаме военновременни запаси, които ни гарантират един месец да нямаме проблем. Но представете си, че тази криза се беше задълбочила в месеци. Ние трябва все пак да направим процедури, за да вземем подобни количества гориво от който и да било вносител в страната, от който ще започне да внася тези количества. Не е толкова лесно и толкова просто. Затова, винаги когато вземам решение, винаги търся максимално мненията на колегите, за да можем действително да вземем най-правилното решение, което да не доведе до сътресения във функционирането на една система.




Защото мога да ви кажа какво правим в момента в партията. Ние преди разчитахме на даренията, които получавахме, за да участваме в съответните избори. Защото трябва да формираш някакъв бюджет, защото когато дойдем, за да участваме в Дарик радио или в Канал 1, ние трябва да си платим, нали така? А ние трябва да бъдем равнопоставени на всичките останали политически субекти. Предишният парламент прие еди изключително добър закон, с който ограничи тази възможност на подобни зависимости, за които вие може би си мислите в момента. В момента...




Това е вече един процес, който е започнал, има срокове, имаме вече хронограмата и си спазваме съответните дни, които ни остават, за да можем да влезем активно в кампанията от 23 септември. За мен вече е важно не тези избори, защото тези избори вече са завъртени. За мен е важно 2013 година парламентарните избори. И затова на колегите им казвам, че от тези избори ние трябва да мислим вече за 2013 година. Това беше темата на разговори, които водихме 2007 година, когато проведохме европейските избори, когато проведохме местните избори. От началото на 2008 година, когато започнах да обикалям страната и обиколих всичките населени места в рамките на 2-3 месеца, точно това говорих – че трябва да се готвим за 2009 година парламентарните избори.


Миналата година имахме еди добър положителен знак, резултат много успокояващ – 775 човека бяха загинали, което се равнява на данни, които са от 1966 година. Но това, което в момента се прави като стратегия и това, което се реализира и което е послание от Европейската комисия, за десетилетието 2011-2020 да имаме 50% намаляване на смъртността по пътищата. И тук също трябва да кажем, че от 2000 година до 2010 година имаме 98 хил. български граждани, които са потърсили медицинска помощ, специализирана, след тежките травми, които са получили. Представете си за каква война действително става...

Иска ми се да се появи филолог, който да ми разтълкува какво значат синтактичните конструкции в речта на Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване